Hiba
 • JFolder::create: Path not in open_basedir paths
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Európai ifjúsági hét 2015 

  Május elején Magyarországon több, mint 20 településen találkozhattok az Európa-szerte megrendezésre kerülő Európai Ifjúsági Hét programjaival. Az Európai Ifjúsági Hét magyarországi záróeseménye izgalmas programokkal vár mindenkit május 9-én az Európa-napi fesztiválon Budapesten. Programok itthon - Május 9-én az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletével együttműködve az Európa-napi fesztiválon koncertek és sokszínű szabadtéri programok várnak mindenkit az Európai Ifjúsági Hét helyszínén. Az Európa-napi fesztivál részeként kerül megrendezésre az Európai Ifjúság Hét magyarországi záróeseménye, az Erasmus+ Ifjúsági Programiroda szervezésében. Külön színpadi programokkal és szabadtéri akciókkal várnak minden örök fiatalt. Az Európa-napi fesztivál facebook eseménye

Bővebben

Mészáros Ági blogja - Spanyolország 

Mészáros Ági - Santander, Spanyolország

Bővebben

Korábbi önkénteseink figyelmébe! 

  Felhívás volt EVS önkénteseknek

Bővebben

A Multikultúra Egyesület bemutatása 

  A Multikultúra Egyesület 2002. április 15-én jött létre Budapesten (bejegyzés sorszáma: 9931). Egyesületünk tagjai tapasztalatokkal rendelkeznek a kultúraszervezés, oktatás a nemzeti és etnikai kisebbségeket és a menekülteket érintő problémák területén. Tagjaink sorában a magyar nemzetiségűek és állampolgárságúak mellett megtalálhatóak a menekültek, vagy éppen határon túli magyarok is. Egyesületünk megvalósított programjai Állandó programjaink: Ifjúsági információ és tanácsadás: 2004 januárja óta foglalkozunk ifjúsági információszolgáltatással a következő területeken: önkéntesség bel- és külföldön; nemzetközi ifjúsági csereprogramok szervezése. A tanácsadást egyéni és csoportos formában is végezzük, irodánkban és iskolákban, rendhagyó osztályfőnöki óra formájában egyaránt. A tanácsadást körülbelül 50 fiatal veszi igénybe havonta. Európai Önkéntes…

Bővebben

Pre 1 2 Next

Önkéntes szeretnék lenni...

E-mail Nyomtatás PDF

 

Önkéntes szeretnék lenni…

Az Európai Önkéntes Szolgálat 18-30 év közötti fiatalok számára nyújt lehetőséget külföldi önkéntes munkára. A projekteket a Fiatalok Lendületben című EU-s program támogatja, a projektekben történő részvétel semmilyen feltételhez nem kötött (azaz nem szükséges hozzá nyelvvizsga, munkatapasztalat és iskolai végzettség).

A projektek fő célja, amellett, hogy az önkéntes megismerkedik egy másik országgal és külföldi fiatalokkal, a személyes fejlődés és az önkéntes tevékenységen keresztül a fogadó és küldő civil szervezet fejlődése.

Ha elhatároztad, hogy szívesen lennél külföldön önkéntes, motiváltnak érzed magadat, hogy munkáddal segítsd a civil szervezetek munkáját, akkor a következőt kell tenned:

Előkészítés:

 1. Vedd fel velünk, mint küldő szervezettel a kapcsolatot! Az e-mailes vagy telefonos kapcsolatfelvétel után várunk egy előre egyeztetett időpontban személyesen irodánkban, hogy megbeszéljük a legfontosabb tudnivalókat.
 2. Váltsd ki az éves tagsági kártyádat egyesületünknél! (éves díja: 1000 Ft)
 3. Válassz ki az önkéntes adatbázisból, minél több fogadó helyet, olyan témákban, amivel szívesen foglalkoznál. (www.evsdatabase.eu)
 4. Írjál egy önéletrajzot és a témakörhöz kapcsolódó motivációs levelet, angolul vagy az adott ország nyelvén és magyarul. Amennyiben szükséged van segítségre, fordulj hozzánk bizalommal!
 5. A kiválasztott fogadó projektek listáját (projekt száma, projekt címe, e-mail cím), az önéletrajzodat és motivációs leveleket küldd el e-mailben nekünk!
 6. Vegyél részt három alkalommal az egyesületünk által szervezett EVS – klubon (jelentkezz e-mailben vagy telefonon), ez az elutazás előtti felkészítés fontos része!
 7. Segítsd a Multikultúra Egyesület tevékenységét 10 óra önkéntes munkával!
 8. Felvesszük a kapcsolatot az általad kiválasztott fogadó szervezetekkel.
 9. Ha van olyan fogadó szervezet, ahol az önéletrajzod és motivációs leveled alapján a meghirdetett projektre kiválasztanak, elkezdődik a pályázási folyamat, mely pozitív eredmény esetén lehetővé teszi a projekt pénzügyi megvalósítását.

Pályázat benyújtása, bírálati folyamat:

 1. A pályázatot a küldő és fogadó szervezet közösen készíti el, melyet végül az egyik szervezet nyújt be saját nemzeti irodájához. A döntés legkorábban 6-8 héttel a pályázat benyújtása után várható.

Szerződéskötés, kiutazás előkészítése:

 1. Pozitív döntés esetén együttműködési megállapodás jön létre a küldő és fogadó szervezet, valamint az önkéntes között. Ez a megállapodás tartalmazza a projektre jellemző adatait (a projekt időszak kezdete és vége, a tevékenység kezdete és vége, az önkéntes feladatai) és a három fél jogait és kötelezettségeit.
 2. A küldő és fogadó szervezet az önkéntessel közösen egyezteti az utazás dátumát. Az egyik szervezet megvásárolja a menetjegyet (2010. évtől a projekt az utazási költség 90%-át finanszírozza, a fennmaradó rész az önkéntest terheli, melyet a menetjegy megvásárlása előtt kérünk befizetni irodánkban!)
 3. A pályázó szervezet megköti a projekt teljes időtartamára vonatkozó biztosításodat.
 4. A külföldi tartózkodásod alatt is (amennyiben itthon nem rendelkezel, munka-vagy tanulói jogviszonnyal, vállalkozással, stb.) fennáll egészségügyi szolgáltatási járulékkötelezettséged. Ennek megfizetéséhez a lakhelyed szerinti polgármesteri hivatalban kérhetsz segítséget a vonatkozó kormányrendelet alapján.

Kiutazás, önkéntes szolgálat:

 1. A kiutazással kezdődik meg az önkéntes tevékenység. A menetjegyet vagy a légi utazás esetében a beszállókártyát őrizd meg, és add át a küldő vagy fogadó szervezetednek (attól függően, hogy melyik szervezet nyújtotta be a pályázatot a nemzeti irodához). A menetjegy és beszállókártya nélkül utazásod nem lesz elszámolható a pályázati beszámolóban.
 2. Megérkezésed után lehetőség szerint még aznap, de legkésőbb másnap értesíts minket arról, hogy rendben megérkeztél, és a projekted alatt végig, legalább kéthetente adj hírt magadról akkor is, ha minden rendben van veled.
 3. Az önkéntes tevékenység alatt a következő juttatások, lehetőségek illetnek meg: szállás (lehetőség szerint külön szoba); teljes ellátás mind a munkanapokra mind pedig a munkaszüneti napokra és szabadságod idejére is (étkezés vagy étkezésre szánt pénz formájában); helyi közlekedéshez szükséges jegy vagy bérlet lakóhelyed és a projekt helyszíne között; nyelvoktatás, a projektben előírt feladatok elvégzését elősegítő mértékben; rendszeres mentori segítség; havi két nap szabadság, amelyet a fogadó szervezettel egyeztetve tudsz kivenni; heti 30-35 óra munka, amelybe beleértendő a nyelvoktatásra és irodai megbeszélésekre fordított idő is. Minden önkéntest havi zsebpénz illet meg, amelynek összege a Fiatalok Lendületben Program Pályázati Útmutatójában szerepel.
 4. A projekted során kettő képzésen, találkozón (érkezés utáni képzés és félidős értékelő találkozó) kell részt venned, amelyeket a fogadó ország nemzeti irodája szervez. Ezekre az utazási költséget a fogadó szervezeted biztosítja menetjegy és számla ellenében.
 5. Az önkéntes projekted alatt vezess blogot a  http://www.blogger.com weboldalon! Blogod címe így álljon össze: www.multikultura-evs.blogpot.com
 6. A projekt során jogod van jelezni mind fogadó, mind pedig küldő szervezeted felé, ha a szállás, ellátás és munkakörülményekkel, vagy az elvégzendő feladattal kapcsolatban problémáid adódnak, vagy segítségre van szükséged.

Önkéntes szolgálat befejezése, hazaérkezés:

 1. A projekt lezárultát követően, hazaérkezésed után be kell számolnod irodánkban a projekt eredményeiről, tanulságairól a következő formákban: rögtön megérkezésed után egy személyes beszélgetés keretében, amikor át kell adnod a szükséges dokumentumokat is szervezetünk munkatársának (ha a Multikultúra Egyesület volt a pályázó szervezet, akkor a menetjegyeket, számlákat és beszállókártyákat valamint a nyilatkozatokat arról, hogy a projekted során átvetted a neked járó zsebpénzt és egyéb juttatásokat); élménybeszámolót kell tartanod a Multikultúra Egyesület által havonta tartott interkulturális klubon.
 2. Segítsd a Multikultúra Egyesület tevékenységét 10 óra önkéntes munkával!
 3. Legkésőbb 30 nappal hazaérkezésed után el kell készítened írásos beszámolódat a projektről, amelyet aláírva be kell hoznod irodánkba.
 4. A projekt lezárulta és hazautazásod után lehetőséged van arra, hogy a projekted eredményeit megismertesd más fiatalokkal. Ha ilyen szándékod van, a részleteket egyeztetned kell a küldő szervezeteddel még a projekt beadása előtt, hogy az erre vonatkozó költségeket a pályázatba be lehessen tervezni.

Alapinformációk, határidők:

 1. A projekt tervezési szakaszától a lezárásáig együtt kell működnöd Egyesületünkkel, ha közbejön valami, és nem tudod a projektet folytatni, arról egyértelműen és időben kell tájékoztatnod bennünket. A folyamatos és pontos tájékoztatást valamint a projekthez kapcsolódó teljes körű segítségnyújtást egyesületünk is biztosítja számodra.
 2. Az Európai Önkéntes Szolgálathoz kapcsolódó határidők (azon projektek esetében, amelyek szerepelnek a www.evsdatabase.eu adatbázisban):

Motivációs anyagok összeállításának határideje (végleges lista, önéletrajz, mot. levél)

Projekt beadásának határideje a nemzeti irodához (ezt a küldő és fogadó szervezet közösen készíti el)

Projekt elkezdésének időszaka

Kiutazás legkorábbi lehetséges időpontja: 1 hónappal a projekt kezdetének időpontja után

december 15.

február 1.

máj.1.-okt. 31.

március 15.

május 1.

aug.1.-jan. 31.

augusztus 15.

október 1.

jan.1.-jún. 30.

Praktikus tanácsok:

- önéletrajz: javasoljuk az Europass típusú fényképes önéletrajz használatát

- motivációs levél: hivatalos levél formátum, legfeljebb egy oldal terjedelmű

- kiválasztott projektek: az adatbázisból, hírleveleinkből kigyűjtött projekteket egy Excell táblázatban küldjétek el nekünk, mely a következő adatokat tartalmazza (oszlopok): projekt száma, fogadó szervezet neve, project megnevezése, a fogadó szervezet e-mail címe, a fogadó szervezet telefon száma, a fogadó szervezet fax száma

- további EVS-programokról itt találsz információkat: www.youthnetworks.eu

 

Jelentkezés: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.


 Módosítás: ( 2012. november 26. hétfő, 13:38 )  
Hungarian Chinese (Traditional) Dutch English Finnish French German Irish Italian Japanese Korean Portuguese Russian Slovak Slovenian Spanish Thai Turkish Ukrainian

Szavazás

helper DB function reports no errors


Összes szavazat:
The voting for this poll has ended on: 16 aug. 2018 - 00:33