Hiba
 • JFolder::create: Path not in open_basedir paths
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Európai ifjúsági hét 2015 

  Május elején Magyarországon több, mint 20 településen találkozhattok az Európa-szerte megrendezésre kerülő Európai Ifjúsági Hét programjaival. Az Európai Ifjúsági Hét magyarországi záróeseménye izgalmas programokkal vár mindenkit május 9-én az Európa-napi fesztiválon Budapesten. Programok itthon - Május 9-én az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletével együttműködve az Európa-napi fesztiválon koncertek és sokszínű szabadtéri programok várnak mindenkit az Európai Ifjúsági Hét helyszínén. Az Európa-napi fesztivál részeként kerül megrendezésre az Európai Ifjúság Hét magyarországi záróeseménye, az Erasmus+ Ifjúsági Programiroda szervezésében. Külön színpadi programokkal és szabadtéri akciókkal várnak minden örök fiatalt. Az Európa-napi fesztivál facebook eseménye

Bővebben

Mészáros Ági blogja - Spanyolország 

Mészáros Ági - Santander, Spanyolország

Bővebben

Korábbi önkénteseink figyelmébe! 

  Felhívás volt EVS önkénteseknek

Bővebben

A Multikultúra Egyesület bemutatása 

  A Multikultúra Egyesület 2002. április 15-én jött létre Budapesten (bejegyzés sorszáma: 9931). Egyesületünk tagjai tapasztalatokkal rendelkeznek a kultúraszervezés, oktatás a nemzeti és etnikai kisebbségeket és a menekülteket érintő problémák területén. Tagjaink sorában a magyar nemzetiségűek és állampolgárságúak mellett megtalálhatóak a menekültek, vagy éppen határon túli magyarok is. Egyesületünk megvalósított programjai Állandó programjaink: Ifjúsági információ és tanácsadás: 2004 januárja óta foglalkozunk ifjúsági információszolgáltatással a következő területeken: önkéntesség bel- és külföldön; nemzetközi ifjúsági csereprogramok szervezése. A tanácsadást egyéni és csoportos formában is végezzük, irodánkban és iskolákban, rendhagyó osztályfőnöki óra formájában egyaránt. A tanácsadást körülbelül 50 fiatal veszi igénybe havonta. Európai Önkéntes…

Bővebben

Pre 1 2 Next

A Multikultúra Egyesület bemutatása

 

A Multikultúra Egyesület 2002. április 15-én jött létre Budapesten (bejegyzés sorszáma: 9931). Egyesületünk tagjai tapasztalatokkal rendelkeznek a kultúraszervezés, oktatás a nemzeti és etnikai kisebbségeket és a menekülteket érintő problémák területén. Tagjaink sorában a magyar nemzetiségűek és állampolgárságúak mellett megtalálhatóak a menekültek, vagy éppen határon túli magyarok is.

Egyesületünk megvalósított programjai

Állandó programjaink:

 • Ifjúsági információ és tanácsadás: 2004 januárja óta foglalkozunk ifjúsági információszolgáltatással a következő területeken: önkéntesség bel- és külföldön; nemzetközi ifjúsági csereprogramok szervezése. A tanácsadást egyéni és csoportos formában is végezzük, irodánkban és iskolákban, rendhagyó osztályfőnöki óra formájában egyaránt. A tanácsadást körülbelül 50 fiatal veszi igénybe havonta.
 • Európai Önkéntes Szolgálat (EVS): akkreditált küldő, fogadó és koordinátor szervezet vagyunk az Európai Önkéntes Szolgálat nevű programban, amely fiatalok nemzetközi önkéntes programjait biztosítja az Európai Bizottság támogatásával. A programban csak akkreditált szervezetek vehetnek részt. Küldő szervezetként felkészítjük a jelentkezőket, valamint a szolgálat lejárta után a visszailleszkedésben is segítünk. A program keretében 2006 májusa óta rengeteg fiatalnak segédkeztünk pályázata elkészítésében. A fogadó projekt keretében általában fél eves időtartamra fogadunk külföldi fiatalokat. A program keretében hátrányos helyzetű (menekült és gyermekotthonban élő) gyerekeknek, fiataloknak szerveznek a külföldi önkéntesek szabadidős foglalkozásokat.
 • Interkulturális Klub szervezése: a nemzetközi projektek iránt érdeklődő fiatalok számára havonta klubot szervezünk, amelynek témája az interkulturális tanulás, a tolerancia és konfliktuskezelés multikulturális környezetben. Alkalmanként a Klubnak mintegy 20-25 látogatója van, így 2006 óta már több száz fiatal vet részt a programban.
 • EVS Klub szervezése: kéthetente szervezünk EVS Klubot azoknak a fiataloknak, akik már EVS projektjük megkezdése előtt állnak. A program keretében igyekszünk felkészíteni őket a hosszabb külföldi tartózkodásra, beilleszkedésre, problémák megfelelő kezelésére.
 • Multikulturális Híradó internetes hírlevél megjelentetése: hetente küldjük el a régió non-profit szervezetei számára hírlevelünket, amely ifjúsági projektekhez partnerkeresési felhívásokat, a nem-formális pedagógia módszertanának leírását tartalmazza. A hírlevelet megkapják magánszemélyek, fiatalok, helyi közösségek is, akik érdeklődnek valamilyen külföldi vagy hazai önkéntes program iránt. A hírlevelet kb. 1000 címre küldjük.
 • Partneri kapcsolat az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karával: 2005 szeptemberében kezdtük el az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karával a tanárjelölt hallgatók menekült gyerekekkel foglalkozó speciális iskolai gyakorlatát. A gyakorlat keretében szemeszterenként 10-15 hallgató vesz részt projektjeinkben.
 • Integrációs programok migráns gyerekek számára: 2005 őszén indítottuk integrációs programunkat menekült és hátrányos helyzetű migráns gyerekek részére. A projekt keretében fejlesztő foglalkozásokat, szabadidős tevékenységeket szervezünk migráns gyermekek és fiatalok részére. A programban évente körülbelül 50 fő vett részt.

Korábbi projektek, események:

 • 2011. május: irodát nyitottunk a budapesti Kesztyűgyár Közösségi Házban
 • 2011. március: Egyesületünk a Glamour magazintól átvette “Az év hősei” díjat az ifjúsági civil munkáért
 • 2010. szeptemberében 14 önkéntest fogadtunk Leonardo da Vinci program keretében Nagy-Britanniából
 • 2010. júliusban és augusztus összesen 50 önkéntest fogadtunk Amicus program keretében Romániából
 • 2010. májustól októberig két önkéntest fogadtunk Amicus program keretében Észtországból
 • 2009. augusztus: építőtábor Révkomáromban.
 • 2009. május: Szeminárium szervezetek részére az interkulturális tanulásról. A program az FSZH-MOISZ KMRISZI-vel együttműködésben történt.
 • 2009. áprilisában mi koordináltuk a Közép-magyarországi Regionális Ifjúsági Fórumot, ahol 80 régióban működő szervezet 120 képviselője vett részt
 • 2008. augusztusa óta két EVS önkéntes segíti munkánkat. Ők hat hónapra érkeznek, így egy évben összesen 4 külföldi önkéntessel dolgozunk együtt.
 • 2008. márciusában rendeztük meg nemzetközi ifjúsági csereprogramunkat 7 ország (Magyarország, Lengyelország, Portugália, Törökország, Jordánia, Egyiptom, Izrael), 50 fiataljának részvételével a kultúrák közötti párbeszédről. 2006 márciusában négyoldalú ifjúsági csereprogramot szerveztünk Budapesten az esélyegyenlőség témakörében magyar, lengyel, szerb és koszovói fiatalok részvételével.
 • 2006 márciusában négyoldalú ifjúsági csereprogramot szerveztünk Budapesten az esélyegyenlőség témakörében magyar, lengyel, szerb és koszovói fiatalok részvételével.
 • 2005. január 23. és 30. között az Ifjúság 2000-2006 nevű Európai Unió által finanszírozott program keretében ifjúsági cserét szerveztünk az Approach Skills Development Centre közreműködésével. A projekt címe: „Ifjúsági Csereprogram Multikulturális Szervezetek Között A csereprogramban tizenöt magyarországi - részben magyar, részben külföldi származású – és nyolc brit fiatal vett részt. A program a Mobilitás támogatásával valósult meg.
 • 2003. december 1. és 2004. április 30. között a Fővárosi Szociális Közalapítvány támogatásával szociális állapotfelmérést végeztünk a menekültek körében.

 

 

 
Hungarian Chinese (Traditional) Dutch English Finnish French German Irish Italian Japanese Korean Portuguese Russian Slovak Slovenian Spanish Thai Turkish Ukrainian

Szavazás

helper DB function reports no errors


Összes szavazat:
The voting for this poll has ended on: 16 aug. 2018 - 00:34