Hiba
 • JFolder::create: Path not in open_basedir paths
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Európai ifjúsági hét 2015 

  Május elején Magyarországon több, mint 20 településen találkozhattok az Európa-szerte megrendezésre kerülő Európai Ifjúsági Hét programjaival. Az Európai Ifjúsági Hét magyarországi záróeseménye izgalmas programokkal vár mindenkit május 9-én az Európa-napi fesztiválon Budapesten. Programok itthon - Május 9-én az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletével együttműködve az Európa-napi fesztiválon koncertek és sokszínű szabadtéri programok várnak mindenkit az Európai Ifjúsági Hét helyszínén. Az Európa-napi fesztivál részeként kerül megrendezésre az Európai Ifjúság Hét magyarországi záróeseménye, az Erasmus+ Ifjúsági Programiroda szervezésében. Külön színpadi programokkal és szabadtéri akciókkal várnak minden örök fiatalt. Az Európa-napi fesztivál facebook eseménye

Bővebben

Mészáros Ági blogja - Spanyolország 

Mészáros Ági - Santander, Spanyolország

Bővebben

Korábbi önkénteseink figyelmébe! 

  Felhívás volt EVS önkénteseknek

Bővebben

A Multikultúra Egyesület bemutatása 

  A Multikultúra Egyesület 2002. április 15-én jött létre Budapesten (bejegyzés sorszáma: 9931). Egyesületünk tagjai tapasztalatokkal rendelkeznek a kultúraszervezés, oktatás a nemzeti és etnikai kisebbségeket és a menekülteket érintő problémák területén. Tagjaink sorában a magyar nemzetiségűek és állampolgárságúak mellett megtalálhatóak a menekültek, vagy éppen határon túli magyarok is. Egyesületünk megvalósított programjai Állandó programjaink: Ifjúsági információ és tanácsadás: 2004 januárja óta foglalkozunk ifjúsági információszolgáltatással a következő területeken: önkéntesség bel- és külföldön; nemzetközi ifjúsági csereprogramok szervezése. A tanácsadást egyéni és csoportos formában is végezzük, irodánkban és iskolákban, rendhagyó osztályfőnöki óra formájában egyaránt. A tanácsadást körülbelül 50 fiatal veszi igénybe havonta. Európai Önkéntes…

Bővebben

Pre 1 2 Next

A Multikultúra Egyesület bemutatása

 

A Multikultúra Egyesület 2002. április 15-én jött létre Budapesten (bejegyzés sorszáma: 9931). Egyesületünk tagjai tapasztalatokkal rendelkeznek a kultúraszervezés, oktatás a nemzeti és etnikai kisebbségeket és a menekülteket érintő problémák területén. Tagjaink sorában a magyar nemzetiségűek és állampolgárságúak mellett megtalálhatóak a menekültek, vagy éppen határon túli magyarok is.

Egyesületünk megvalósított programjai

Állandó programjaink:

 • Ifjúsági információ és tanácsadás: 2004 januárja óta foglalkozunk ifjúsági információszolgáltatással a következő területeken: önkéntesség bel- és külföldön; nemzetközi ifjúsági csereprogramok szervezése. A tanácsadást egyéni és csoportos formában is végezzük, irodánkban és iskolákban, rendhagyó osztályfőnöki óra formájában egyaránt. A tanácsadást körülbelül 50 fiatal veszi igénybe havonta.
 • Európai Önkéntes Szolgálat (EVS): akkreditált küldő, fogadó és koordinátor szervezet vagyunk az Európai Önkéntes Szolgálat nevű programban, amely fiatalok nemzetközi önkéntes programjait biztosítja az Európai Bizottság támogatásával. A programban csak akkreditált szervezetek vehetnek részt. Küldő szervezetként felkészítjük a jelentkezőket, valamint a szolgálat lejárta után a visszailleszkedésben is segítünk. A program keretében 2006 májusa óta rengeteg fiatalnak segédkeztünk pályázata elkészítésében. A fogadó projekt keretében általában fél eves időtartamra fogadunk külföldi fiatalokat. A program keretében hátrányos helyzetű (menekült és gyermekotthonban élő) gyerekeknek, fiataloknak szerveznek a külföldi önkéntesek szabadidős foglalkozásokat.
 • Interkulturális Klub szervezése: a nemzetközi projektek iránt érdeklődő fiatalok számára havonta klubot szervezünk, amelynek témája az interkulturális tanulás, a tolerancia és konfliktuskezelés multikulturális környezetben. Alkalmanként a Klubnak mintegy 20-25 látogatója van, így 2006 óta már több száz fiatal vet részt a programban.
 • EVS Klub szervezése: kéthetente szervezünk EVS Klubot azoknak a fiataloknak, akik már EVS projektjük megkezdése előtt állnak. A program keretében igyekszünk felkészíteni őket a hosszabb külföldi tartózkodásra, beilleszkedésre, problémák megfelelő kezelésére.
 • Multikulturális Híradó internetes hírlevél megjelentetése: hetente küldjük el a régió non-profit szervezetei számára hírlevelünket, amely ifjúsági projektekhez partnerkeresési felhívásokat, a nem-formális pedagógia módszertanának leírását tartalmazza. A hírlevelet megkapják magánszemélyek, fiatalok, helyi közösségek is, akik érdeklődnek valamilyen külföldi vagy hazai önkéntes program iránt. A hírlevelet kb. 1000 címre küldjük.
 • Partneri kapcsolat az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karával: 2005 szeptemberében kezdtük el az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karával a tanárjelölt hallgatók menekült gyerekekkel foglalkozó speciális iskolai gyakorlatát. A gyakorlat keretében szemeszterenként 10-15 hallgató vesz részt projektjeinkben.
 • Integrációs programok migráns gyerekek számára: 2005 őszén indítottuk integrációs programunkat menekült és hátrányos helyzetű migráns gyerekek részére. A projekt keretében fejlesztő foglalkozásokat, szabadidős tevékenységeket szervezünk migráns gyermekek és fiatalok részére. A programban évente körülbelül 50 fő vett részt.

Korábbi projektek, események:

 • 2011. május: irodát nyitottunk a budapesti Kesztyűgyár Közösségi Házban
 • 2011. március: Egyesületünk a Glamour magazintól átvette “Az év hősei” díjat az ifjúsági civil munkáért
 • 2010. szeptemberében 14 önkéntest fogadtunk Leonardo da Vinci program keretében Nagy-Britanniából
 • 2010. júliusban és augusztus összesen 50 önkéntest fogadtunk Amicus program keretében Romániából
 • 2010. májustól októberig két önkéntest fogadtunk Amicus program keretében Észtországból
 • 2009. augusztus: építőtábor Révkomáromban.
 • 2009. május: Szeminárium szervezetek részére az interkulturális tanulásról. A program az FSZH-MOISZ KMRISZI-vel együttműködésben történt.
 • 2009. áprilisában mi koordináltuk a Közép-magyarországi Regionális Ifjúsági Fórumot, ahol 80 régióban működő szervezet 120 képviselője vett részt
 • 2008. augusztusa óta két EVS önkéntes segíti munkánkat. Ők hat hónapra érkeznek, így egy évben összesen 4 külföldi önkéntessel dolgozunk együtt.
 • 2008. márciusában rendeztük meg nemzetközi ifjúsági csereprogramunkat 7 ország (Magyarország, Lengyelország, Portugália, Törökország, Jordánia, Egyiptom, Izrael), 50 fiataljának részvételével a kultúrák közötti párbeszédről. 2006 márciusában négyoldalú ifjúsági csereprogramot szerveztünk Budapesten az esélyegyenlőség témakörében magyar, lengyel, szerb és koszovói fiatalok részvételével.
 • 2006 márciusában négyoldalú ifjúsági csereprogramot szerveztünk Budapesten az esélyegyenlőség témakörében magyar, lengyel, szerb és koszovói fiatalok részvételével.
 • 2005. január 23. és 30. között az Ifjúság 2000-2006 nevű Európai Unió által finanszírozott program keretében ifjúsági cserét szerveztünk az Approach Skills Development Centre közreműködésével. A projekt címe: „Ifjúsági Csereprogram Multikulturális Szervezetek Között A csereprogramban tizenöt magyarországi - részben magyar, részben külföldi származású – és nyolc brit fiatal vett részt. A program a Mobilitás támogatásával valósult meg.
 • 2003. december 1. és 2004. április 30. között a Fővárosi Szociális Közalapítvány támogatásával szociális állapotfelmérést végeztünk a menekültek körében.

 

 

 
Hungarian Chinese (Traditional) Dutch English Finnish French German Irish Italian Japanese Korean Portuguese Russian Slovak Slovenian Spanish Thai Turkish Ukrainian

NYELVTANFOLYAMOK:

www.globalingua.hu

Szavazás

helper DB function reports no errors


Összes szavazat:
The voting for this poll has ended on: 23 febr. 2018 - 20:04